<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 陸詩韻, 姚子羚@奧海城(3-SEP) [B 新機鼓勵分]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by gcgoobi at 2006-9-3 07:21 PM:
第一次用新機拍攝,影得不是太好,希望各位兄弟唔好介意啦......

(1)
Why唔買新model的FZ50 好似可用TTL閃

你部30仔有冇用外閃

ISO ... 可試用100 , 200就

繼續努力
Originally posted by BeachBoy at 2006-9-3 08:07 PM:

Why唔買新model的FZ50 好似可用TTL閃

你部30仔有冇用外閃

ISO ... 可試用100 , 200就

繼續努力
Beach Boy兄,Fz-50暫時對我來講太貴啦(行貨$5890,水貨$4280),我買這部30仔2手(未過保養)都只係$2600元.
o係呀,FZ-50是可以support TTL的,不過支原廠燈勁貴
(GN36可能要$2000元,GN50更加要$3至3500元)如果O甘買法,小弟寧願買pentex
ist DL加支副廠鏡好過啦.
還有我支外閃是GN30,不過我都覺得支燈唔夠力
多謝Beach Boy兄你的意見呀,我一定會影多d好相o架,Thanks......
Originally posted by gcgoobi at 2006-9-3 08:24 PM:

Beach Boy兄,Fz-50暫時對我來講太...
迎新送大禮[216+6]
Originally posted by d228216 at 2006-9-3 08:34 PM:

迎新送大禮[216+6]
十分多謝你呀, 216兄
Originally posted by gcgoobi at 2006-9-3 08:24 PM:

Beach Boy兄,Fz-50暫時對我來講太貴啦(行貨$5890,水貨$4280),我買這部30仔2手(未過保養)都只係$2600元.
o係呀,FZ-50是可以support TTL的,不過支原廠燈勁貴
(GN36可能要$2000元,GN50更加要$3至3500元)如果O甘買法,小弟寧願買pentex
ist DL加支副廠鏡好過啦.
還有我支外閃是GN30,不過我都覺得支燈唔夠力
多謝Beach Boy兄你的意見呀,我一定會影多d好相o架,Thanks......
唔洗客氣

我都用過FZ30 , DC來講算幾正

支閃個桶 ... 係咪可伸長 ?

如可以 ... 影遠,伸長個桶 ... 會好d嫁 !
陸詩韻真係好掂..!!
仲有無呀?貼多D得唔得?
如果係單人果D,,能夠相機打楝影咁就更正了!
Originally posted by Pinklady at 2006-9-3 07:31 PM:
Great post!! Where's the function, today?  Very fast post ar!!~
Support!!~
好似係奧海城,有姚子羚,有陸詩韻應該係TVB活動呱?
Originally posted by BeachBoy at 2006-9-3 08:52 PM:

唔洗客氣

我都用過FZ30 , DC來講算幾正

支閃個桶 ... 係咪可伸長 ?

如可以 ... 影遠,伸長個桶 ... 會好d嫁 !
有呀,支外閃可以伸長o架,不過o係要手動o羅,所以影相有陣時會miss o左手動zoom外閃o羅
Originally posted by A340-600 at 2006-9-3 08:55 PM:
陸詩韻真係好掂..!!
仲有無呀?貼多D得唔得?
如果係單人果D,,能夠相機打楝影咁就更正了!

好似係奧海城,有姚子羚,有陸詩韻應該係TVB活動呱?
A340兄,冇錯呀,o係TVB活動o黎o架,不過趕往去旺角影(大丈夫2),所以冇影落去, sorry.....
Originally posted by gcgoobi at 2006-9-3 10:16 PM:

A340兄,冇錯呀,o係TVB活動o黎o架,不過趕往去旺角影(大丈夫2),所以冇影落去, sorry.....
OIC..Thanks~
見到D相陸詩韻同D小朋友係咪唱歌?
定玩GAME?
Originally posted by gcgoobi at 2006-9-3 10:12 PM:

有呀,支外閃可以伸長o架,不過o係要手動o羅,所以影相有陣時會miss o左手動zoom外閃o羅
慢慢試 , 玩多d就會習慣 ...
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 陸詩韻, 姚子羚@奧海城(3-SEP) [B 新機鼓勵分]

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。