<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 20080620 周汶錡@旺角朗豪坊 SLOWLY by da dolce新店開幕
返回列表 回復 發帖
各位拍友小心      
Originally posted by 2210777 at 2008-6-21 11:21 AM:
各位拍友小心      
搵日整番場反擊戰
Originally posted by kinz at 2008-6-21 11:26:

搵日整番場反擊戰
你今日出唔出泥 反擊      
Originally posted by 2210777 at 2008-6-21 11:34 AM:

你今日出唔出泥 反擊      
唔反住, 今日會出嚟影xxx
Originally posted by 2210777 at 2008-6-21 11:21:
各位拍友小心      
Originally posted by kinz at 2008-6-21 11:26:
搵日整番場反擊戰
支持絕地反擊.....尋晚只得小弟孤君作戰....

呢兩隻狗趁Kathy行出嚟同我哋傾計,佢老味
起碼影撚咗我哋十幾分鐘...
Originally posted by 小小康 at 2008-6-21 11:03 AM:

做狗做得咁仆街都係第一次見

[ Last edited by 小小康 on 2008-6-21 at 11:17 AM ]
當有死狗向住我地影的時候,提議同佢駁火,通常佢地都會知衰,呢種情況我試過起碼5次。
另外亦有小小遭遇同大家分享吓
早幾日去megabox影hotcha,因為個台好細,而且唔係好多狗,所以涉到埋台邊近影,點知影影吓見到隻死狗叫另一隻死狗行去我身邊阻住我囉。都唔明大家各有各影,河水不犯井水,D死狗係都要做埋D損人而不利己的行為。

我己前曾經寫過以下綜合D狗仔的賤格行為:
1. 刻意利用身體或器材遮擋其他拍攝者或觀眾,連政府高官都不例外,明明有其他位可以放置攝影機,也要將攝影機放在一大堆拍友面前;
2. 刻意將拍友攝入鏡,然後再利用文字醜化;
3. 經常在報紙上稱拍友影女星走光相,雖然我遇到女星走光,我一概不會按動快門,但亦不排除有拍友專影女星走光相,但相比起拍友,D狗仔可能影得仲多,某個娛樂網站記者專影女星的胸及腳,但整張相見不到女星個面孔,而某些報紙亦專登女星走光相;
4. 狂妄自大,之前在荷李活影官恩娜時,竟然有隻傻狗高呼唔好俾我地影,但無人理會佢,佢當佐自己係特首,商場係公眾地方,我地又無犯法,點解唔俾我地影。
5. 公道點,有部份拍友亦不合作,做成惡成循環,對於電視台來說,D女星做緊訪問時,閃燈不停在閃,的確做成騷擾,所以訪問時的相我一直少影,有次俾有線個攝影師開口鬧我,我即刻俾支閃燈佢睇同佢講我支閃燈無開,佢即刻收晒聲,攞假泥丟。

[ Last edited by teddybape on 2008-6-21 at 11:41 AM ]
Originally posted by 2210777 at 2008-6-21 11:21 AM:
各位拍友小心      
提議開一個狗仔帖子,俾各位可以將D狗頭相放上去,令各位自拍兵出動時有所警惕。
Originally posted by teddybape at 2008-6-21 11:39 AM:

有次俾有線個攝影師開口鬧我,我即刻俾支閃燈佢睇同佢講我支閃燈無開,佢即刻收晒聲,攞假泥丟。
我有次用 1ds2 + 218 (冇裝燈)..一樣比有線鬧....佢以為我用內閃
Originally posted by teddybape at 2008-6-21 11:39 AM:

當有死狗向住我地影的時候,提...
老生常談, 情況日日依舊, 合作唔係單方面

(Ps 個別d狗狗已經俾拍友影到面容暴光唔敢再亂影人)

[ Last edited by kinz on 2008-6-21 at 11:52 AM ]
Originally posted by d228216 at 2008-6-21 11:48:
我有次用 1ds2 + 218 (冇裝燈)..一樣比有線鬧....佢以為我用內閃

[ Last edited by 小小康 on 2008-6-21 at 11:56 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 20080620 周汶錡@旺角朗豪坊 SLOWLY by da dolce新店開幕

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。