<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍]陳嘉容熊黛林@海洋中心20060822 [G+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by im0.07 at 2006-8-23 03:50:

如果你覺得D50/350D etc 唔可以影d相好過D2X既; 你唔係影相,你係玩相機
係呀, 係呀

我聽人講呢, 支2千幾蚊支EF 85mm f/1.8 USM, 影相可以靚過支萬幾蚊o既EF 85mm f/1.2 L II USMo架
Originally posted by claudiuskwong at 2006-8-23 11:29 AM:
D叔你用到定焦300MM  一定蝕底  , 其...
300mm 係內對焦最快一支.....
EF 300mm f/2.8L IS USM

新加入影像穩定功能的遠攝鏡頭,採用螢石及兩件UD鏡片,有效矯正色差現象,提供高解像及高反差的影像,配合EOS高階機種使用更能提供最快的AF速度
可借我唔係 1系機.

用支50mm 根本對唔到...粒對焦點重大個個頭....
Originally posted by AWU at 2006-8-23 12:30 PM:

係呀, 係呀

我聽人講呢, 支2千幾蚊支EF 85mm f/1.8 USM, 影相可以靚過支萬幾蚊o既EF 85mm f/1.2 L II USMo架
有d咁既事??我支85f1.2II買成 $16500 咪奶鑊勁...好唔好吹返支85f1.8玩吓
Originally posted by d228216 at 2006-8-23 12:44:

用支50mm 根本對唔到...粒對焦點重大個個頭....
咁點同呢, 人地用叭屎入場, 你得粒鼻屎
Originally posted by d228216 at 2006-8-23 12:48 PM:

有d咁既事??我支85f1.2II買成 $16500 咪奶鑊勁...好唔好吹返支85f1.8玩吓
以高手理論嚟講
如果你覺得 85mm f1.8 唔可以影d相好過 85mmf1.2L II; 你唔係影相,你係玩鏡頭
Originally posted by im0.07 at 2006-8-23 03:50 AM:

如果你覺得D50/350D etc 唔可以影d相好過D2X既; 你唔係影相,你係玩相機
Originally posted by irisG at 2006-8-23 05:03 PM:

以高手理論嚟講
如果你覺得 85mm f1.8 唔可以影d相好過 85mmf1.2L II; 你唔係影相,你係玩鏡頭

以睇戲為例
我覺得如果拍得好, VCD既畫面質素係會靚過HDTV
以高手理論嚟講:

如果你覺得 350D+85mm f1.8 唔可以影d相好過 5D+85mmf1.2L II; 你又唔係葉青林,你係玩緊野
Originally posted by d228216 at 2006-8-23 05:26 PM:
以高手理論嚟講:

如果你覺得 350D+85mm f1.8 唔可以影d相好過 5D+85mmf1.2L II; 你又唔係葉青林,你係玩緊野
350D+85mm f1.8
5D+85mmf1.2L II
自身既天分同技術一啲關係都冇.你唔覺得好可悲既咩 ?
Originally posted by clkgtr at 2006-8-23 05:08 PM:

以睇戲為例
我覺得如果拍得好, VCD既畫面質素係會靚過HDTV
如果你覺得揸架 歌路娜 唔可以快過 法拉利 既; 你唔係揸車,你係玩車
Originally posted by irisG at 2006-8-23 17:36:

如果你覺得揸架 歌路娜 唔可以快過 法拉利 既; 你唔係揸車,你係玩車
如果你覺得飲支架 Table wine 可以好飲過 Lafite 既; 你唔係飲酒,你係隊酒
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍]陳嘉容熊黛林@海洋中心20060822 [G+]

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。