<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍]陳嘉容熊黛林@海洋中心20060822 [G+]
返回列表 回復 發帖
Originally posted by claudiuskwong at 2006-8-23 12:14 AM:
  我地系NIKON 3人組   D50 X 2 + D2X X 1 , D叔 BEACHBOY AWU 啤利  CANON 4人組 ...........   

D叔太謙  你都唔錯
我組得我得一個人
Originally posted by claudiuskwong at 2006-8-23 12:14 AM:
  我地系NIKON 3人組   D50 X 2 + D2X X 1 , D叔 BEACHBOY AWU 啤利  CANON 4人組 ...........   

D叔太謙  你都唔錯
Canon 係6人組梨............

重有個人,要食兩份飲兩份, 兩車兩機.......所以計兩個  4+2 = 6
Originally posted by d228216 at 2006-8-23 12:45 AM:

Canon 係6人組梨............

重有個人,要食兩份飲兩份, 兩車兩機.......所以計兩個  4+2 = 6
有人就兩部機, 有人就無機用
Originally posted by d228216 at 2006-8-22 10:52 PM:
六大張
人地 D2X 影, 我又學人...
如果你覺得D50/350D etc 唔可以影d相好過D2X既; 你唔係影相,你係玩相機
Originally posted by im0.07 at 2006-8-23 03:50 AM:

如果你覺得D50/350D etc 唔可以影d相好過D2X既; 你唔係影相,你係玩相機
每次買新機改善既只係相機本身,自身既天分同技術一啲關係都冇.你唔覺得好可悲既咩 ?
Originally posted by im0.07 at 2006-8-23 03:50 AM:

除非唔識用, 如果唔係冇理由用D2X會差過部D50, 唔好迷信啦.
Originally posted by im0.07 at 2006-8-23 07:43 AM:

每次買新機改善既只係相機本身,自身既天分同技術一啲關係都冇.你唔覺得好可悲既咩 ?
技術?  咁請教, 急脚行show我部5D對唔切焦有咩方法呢?
又有 高手 出現
D叔你用到定焦300MM  一定蝕底  , 其實ZOOM鏡都可以好正 , POST上來 都系1280 X 681 或者再大小小 或 多帶支 50MM (傳說CANON 50MM 是最勁對焦), 你部機像素咁高 回家慢慢CUT都得...

D50 不能正過 D2X .....2部我都有用過 , D50 好多時色好淡 要做PHOTOSHOP , D2X可以直出 , 一部是 $32000 BODY , 一部是 $4000 , 日本仔嘢 一定一分錢一分貨 ....
Originally posted by kinz at 2006-8-23 12:40 AM:

我組得我得一個人
PENTAX 者 = 獨孤九劍 , 當然是一個人
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍]陳嘉容熊黛林@海洋中心20060822 [G+]

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。