<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 李彩華 及各名模@會展婚紗晚裝show20061216
返回列表 回復 發帖
Originally posted by hold_find at 2006-12-17 12:13 AM:
新手一問,咩係back foucs?
對焦點移後

v                      (遠)
           v←影出黎中呢點    ↑
         v←對焦對呢點         ↑
       v                            (近)
(相機)

[ Last edited by kinz on 2006-12-17 at 12:20 AM ]
thx
Originally posted by clkgtr at 2006-12-16 11:47 PM:

咁rain果d係唔係set錯野咋
用 328
Originally posted by hold_find at 2006-12-17 12:13 AM:
新手一問,咩係back foucs?
蕳單d講, 對前眼中後眼, 對面中頸
個模特兒都好索喎成個kwaii 日本妹咁..............good
Originally posted by hongkongpeople at 2006-12-17 12:45 AM:
個模特兒都好索喎成個kwaii 日本妹咁..............good
Ceci 都唔識
Originally posted by kinz at 2006-12-17 12:15 AM:

對焦點移後

v   ...
v係咪要影的東西?點解會斜?
Originally posted by d228216 at 2006-12-17 12:33 AM:

蕳單d講, 對前眼中後眼, 對面中頸
但不都是差不多距離嗎?面同頸差唔多同一平面,差果10cm都冇...
Originally posted by hold_find at 2006-12-17 12:55 AM:

v = 是
斜 = 等你望落有d距離感
Originally posted by hold_find at 2006-12-17 12:55 AM:

但不都是差不多距離嗎?面同頸差唔多同一平面,差果10cm都冇...
back focus

基本上我地平時影呢d, 個中焦清楚距離, 最多都只有1cm-2cm
Originally posted by clkgtr at 2006-12-17 01:04 AM:

back foc...
完全明白!
厲害!我D機仔真係諗都冇諗過會得1-2cm

[ Last edited by hold_find on 2006-12-17 at 01:22 AM ]
返回列表 回復 發帖
<<新主題 | 舊主題>>
香港追星 STARHK » 自拍兵團 » [自拍] 李彩華 及各名模@會展婚紗晚裝show20061216

重要聲明:starhk.com為一個討論區服務網站。本網站是以即時上載留言的方式運作,starhk.com對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。starhk.com有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。